keskiviikko 26. tammikuuta 2011

postimerkit

Keksin oikeastaan jo ratkaisun tähän ongelmaan, mutta kerron sen silti:
postimerkit.

Käytin eilen viimeisen postimerkkini. Elän sillä tavalla ennenvanhaalassa, että minulla yleensä on aina postimerkkejä olemassa, jos vaikka tarvitsee. Voi olla ikään kuin spontaani, hetkittäin, postiasioissa ainakin. Joten nyt tarvitsisin uusia. Tässä kohtaa tulee mutta.

Käsittääkseni ensi viikosta alkaen 2. luokan postia pitäisi alkaa pitämään sinä "normaalina" ja 1. luokka on sitten jotain erityistä, niille kun on nyt erillinen postilaatikkokin. Pitäisi opetella ajattelemaan etelänmaisittain, että päivä sinne tai tänne näiden postien kanssa, kunhan menee perille. Ja niinhän se toki useimmiten onkin. Mutta entäs sitten kun huomaa ihan viime tipassa jonkun lähtettävän? Ei mee kakkosella huomiseksi ei. Joten kuinka varautua tuleviin postimerkkitilanteisiin?

Ajattelin ensin, että ostan vain 1. luokan postimerkkejä, varmuuden vuoksi. Sitten tutkailin vähän tarjontaa ja totesin, että kyllä kuluttajaa kannustetaan hälläväliä-postitukseen ja mm. uudet ystävänpäivämerkit on 2. luokan merkkejä. Jäin pohtimaan.
Aamulla heräsin seuraavaan päätökseen: Ostan molempia! Suorastaan hämmästytän itseänikin sillä, että tätä piti näin miettiä.

Joten tiistaita odotellessa, ostoslistalla 5 kappaleen arkki 2. luokan merkkejä hälläväliä-postitteluun ja 2 kappaletta 1. luokan merkkejä erityispostituksia varten.

5 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Muistathan, kenelle kannattaa laittaa se ykkösluokan luksusmerkki ensi viikon merkkipäivää ajatellen. Ettei taas myöhästy... ;)

bara elina kirjoitti...

Voi joo. Olisi ehkä koko asia jäänyt unholaan, jos et olisi muistuttanut, mutta kai sitä pitää Runebergin kortti sitten lähetellä.

Anonyymi kirjoitti...

vaikka ootkin täällä blogissa näppärällä nimimerkillä, niin muista ystäväiseni miettiä tarkkaan, mihin kannattaa vetää raja. tuokin rohkea postaus.. "käytin eilen viimeiset postimerkkini" huhhu. kaikkea ei kannata lukijoilleen omasta ELOn tiestään paljastaa.

R kirjoitti...

Voihan postimerkki sun kanssas! :D

bara elina kirjoitti...

Alan olla samaa mieltä yksityisyydenrajojen vetämisestä Anonyymin kanssa:
Posti lähestyi minua heti tänään kirjeellä, jossa kertoo juurikin mainitsemistani postimerkeistä! Onko tässä joku yhteys?