tiistai 25. lokakuuta 2011

toimettomuudesta

Eilen minä päätin, että tänään on päivä jolloin en tee mitään. Siis tänään, eilisen huomisena. Kävikin niin, että eilinen oli se päivä, jolloin en tehnyt oikein mitään ja tänään minulla tuntuu olevan kaikkea pientä tekemistä.

Tosiasiallisesti tein eilen paljon nykyelämääni verraten, kävelinkin ainakin 5km (lasken ehkä alakanttiin!) ja toimitin asioita, mutta koska join glögiä, söin herkkuja ja nukuin vielä pitkät päiväunet keskellä päivää petaamattomassa sängyssä, tuli päivään jonkinlainen vahva toimettomuuden vivahde.
Suunnittelin, että tämän päivän tulisi olla samanlainen.

Mutta koska ulkona ei tänään paistakaan aurinko, tuntuu sänkyyn jääminen vain jonkinlaiselta apeudenpakokeinolta. Eilen, aurinkoisella, se tuntui vielä vähän luvattomalta ja jännittävältä.

Käyn siis toimeen.
Ensiksi kuitenkin vähän lämmintä kaakaota.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Glögin juominen on joulun aikaistamisyritys. Se on pahasta: joulu ei saa tulla vielä. Mulla on toitä vielä reilu kuukausi. Jossain tulevien viikkojen sisuksissa sunkin h-hetki on. Jouluun hyppääminen tuottaa keinotekoisen aikavääntymän, joka sekoittaa maailman kirjat. Suosikaamme siis kaakaota.

Katinka kirjoitti...

Nyt olen kyllä aivan samaa mieltä anonyymin kanssa. "Perinteisesti" glögikausi alkaa 1.11. ja joulutortut sitten 27.11. Täydelliseen jouluhössötykseen voi alkaa itsenäisyyspäivästä lähtien. :) Nämä päivämäärät ovat allekirjoittaneelle ehdottomia, mutta sallin sun tapauksessa poikkeuksen näihin sääntöihin, kun kohta voi olla muutakin puuhaa. :)

R kirjoitti...

Ei oo näkynynnä! Millonka nähhään?

bara elina kirjoitti...

Löysin sunnuntaina viimevuotisen glögin kaapista siivotessa: voisi ehkä ajatella että myöhäistin viime joulua? Mutta tunnustan, ostin eilen uuden glögipurkin ja tänään se jo juotiin, oli niin hyvää pitkän tauon jälkeen!

Ja torttuja tehdään tässä taloudessa viimestään 2.11. Piparit on sitten joulukuun juttuja, sen voin antaa periksi. Tosin tämäkin äärimmäisellä muutosvarauksella, tämän vuoden paras tekosyyni "olen raskaana" allekirjoituksena.

Ja R, olen miettinyt sinua ja samaa. Aikatauluni on vielä tuntemattomaan hetkeen (joka siis voi olla yhtä hyvin huomenna kuin neljän viikon päästä) hyvin vapaa, joten tämä aika pitäisi käyttää hyödyksi. Rimpautellaan.