lauantai 17. joulukuuta 2011

joulukuusi

Nyt kun olemme tulleet viimeisten viikkojen aikana siihen tulokseen, että kyllä meille nyt joulukuusi laitetaan jouluksi, heräsin tänään yllättävään ongelmaan:

Joulukuusen tähti. Mistä niitä saa? Myydäänkö niitä kaupassa ihan vaan muiden koristeiden lomassa?
Tarvittaisiin pieni ja nätti, koska kuusi tulee olemaan pieni. Meillä on 10 joulupalloa, kuvittelen tulevan kuusemme koon suhteessa tähän määrään.

On myös toinen ongelma.
Kuusen OSTAMINEN. Milloin niitä myydään? Missä? Paljonko sellaiset maksaa?
Toinen vaihtoehtoinen ajatus - tähän aikaan jo vähän myöhässä ehkä ja ensi vuonna mahdollisesti tarpeeton (silloin jo kaiketi kotikotijoulu, eli mummolajoulu nykymaailmassa) - pienen metsäalan ostaminen läheltä nykyistä kotia, ehkä sellainen 2m x 2m, että olisi pari kuusta, joista toisen voisi säästää myöhemmäksi.

Jouluruokaa sentään tiettävästi saa ihan normaalisti kaupasta niin kuin kotikotona, se varmastikin osataan hoitaa.

2 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Joulukuusia myydään ainakin täällä ihan kaikilla toreilla ja kauppojen parkkipaikoilla. Kuusen tähtiä, alusmattoja ja kuusenjalkoja saa ainakin prisma-tyyppisistä kaupoista. Kuusien hinta riippuu kuusen koosta, en tiedä tarkemmin, koska me päätettiin sittenkin olla hankkimatta. Hankitaan joku koristekokoinen tai havuja, johon voi laittaa muutaman pallon.

Kehotan kovasti varomaan kaupan hyllystä saatavia kalkkunarullia. Vieläkin ällöttää, viime joulun ruokailuhetken rulla pilasi, muuten kaikkea tosiaan saa kaupasta.

bara elina kirjoitti...

Me saatiinkin oikea kuusi!
Oikea, eli ilmainen metsästä. Tai paremminkin tien varresta käsittääkseni, mutta sellanen oman pihan kuusi, niin kuin oikeasti kuuluu olla.

Nyt sitten ootellaan koristepallojen kanssa lauantaita.